Rusya'dan MİT'in takas operasyonuyla ilgili açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Ankara'da gerçekleştirdiği, 7 ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan 26 kişinin takas operasyonuyla ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Moskova, takasın hazırlanmasına yardımcı olan tüm ülkelerin yöneticilerine müteşekkirdir." denildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Rusya'dan MİT'in takas operasyonuyla ilgili açıklama

Ankara'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yönetilen kritik bir takas operasyonuna imza atıldı. MİT, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunu gerçekleştirdi.

ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi. Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.

RUSYA'DAN MİT'İN TAKAS OPERASYONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kremlin, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönetiminde yapılan takas operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle takasla iade edilen tüm tutukluların suçlarının affedildiği belirtildi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'ya, ülkesinde idama mahkum edilen Almanya vatandaşı Rico Krieger'ı affettiği için teşekkür edilen açıklamada, "Moskova, takasın hazırlanmasına yardımcı olan tüm ülkelerin yöneticilerine müteşekkirdir." ifadesi kullanıldı.

RUS İSTİHBARATI FSB'DEN TAKASLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Rus istihbaratı FSB'den, Ankara'da Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönetiminde gerçekleşen mahkum takasına ilişkin açıklama yapıldı.

Bugün Ankara'da havaalanında gerçekleştirilen takas sonucunda pek çok NATO ülkesinde tutuklu ve mahkum bulunan 8 Rus vatandaşının yanı sıra reşit olmayan çocuklarının anavatanlarına geri döndüğü belirtilen açıklamada, "Rus vatandaşlarının dönüşü, Rus yetkili kurumlarının ve yabancı ortakların sistematik çalışmaları sayesinde mümkün oldu." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rus vatandaşlarının, Rusya'nın güvenliğine zarar verecek şekilde yabancı devletlerin çıkarları doğrultusunda hareket eden bir grup kişiyle takas edildiği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

rusya MİT takas operasyon