Rusya'dan İran'a S-400 desteği!

Rusya, Tahran’ın talebi üzerine İran’a S-400 hava savunma sistemleri göndermeye başladı. İran Devrim Muhafızları’ndan bir üye de Rusya’dan talep edilen S-400 Triumf Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi’nin İran’a ulaştığını bildirdi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Rusya'dan İran'a S-400 desteği!

Rusya'dan İran’a 'S-400' desteği geldi. New York Times gazetesinin haberine göre Rusya, Tahran’ın talebi üzerine İran’a S-400 hava savunma sistemleri göndermeye başladı.

Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin İsrail’in terör saldırısında şehit olmasının ardından İran ve İsrail arasındaki gerginlik artmıştı. Bu süreçte gelen S-400 ile ilgili haber, İranlı medya kaynakları tarafından da doğrulandı.

Ayrıca İran Devrim Muhafızları’ndan bir üye de Rusya’dan talep edilen S-400 Triumf Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi’nin İran’a ulaştığını aktardı.

5 Ağustos’ta Rusya’nın, GT-01 Murmansk-BN elektronik harp sistemlerini de İran’a gönderdiği bildirilmişti. Askeri analistler, İran Ordusu’nun, İsrail’in füze ve hava saldırılarına önlem almak için harekete geçtiğinin altını çiziyor.

Rusya’nın, İran’a gönderdiği S-400 hava savunma sistemi sayısı ve platformların konuşlandırılacağı bölgeler henüz netlik kazanmadı.

İran Hava Savunma Kuvvetleri envanterinde şu anda aktif olarak görev yapan ve 2016 yılında satın alınan S-300PMU-2 sistemlerine ek olarak, 9K37 BUK ve 9K330 TOR sistemleri yer alıyor.

S-400, daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahip olmasıyla öne çıkıyor. Platformun şu andaki kullanıcıları Rusya, Belarus, Çin ve Türkiye.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, geçtiğimiz gün İran’ın başkenti Tahran’a resmi ziyarette bulunmuştu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rusya iran s-400