Rusya'daki nükleer santrallere saldırı! Vladimir Putin'den gözdağı geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kursk ve Zaporijya’daki nükleer enerji santrallerine yönelik saldırıları tehlikeli terör eylemleri olarak niteledi. Putin, "Benzer bir şekilde yanıt verirsek Avrupa’nın bu kısmında olabilecekleri sadece tahmin edebiliriz” dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Rusya'daki nükleer santrallere saldırı! Vladimir Putin'den gözdağı geldi

Ukrayna, Kursk ve Zaporijya’daki nükleer enerji santrallerine saldırdı. Putin, Batı’yı uyardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer enerji santrallerine yönelik saldırıların tehlikeli terör eylemleri olduğunu söyledi.

Doğu Ekonomi Forumu’nun ana oturumunda konuşan Putin, "Benzer bir şekilde yanıt verirsek Avrupa’nın bu kısmında olabilecekleri sadece tahmin edebiliriz" dedi.

Rus ordusunun Kursk bölgesindeki durumu istikrarlı hale getirdiğini belirten Putin, bu noktaya yapılan saldırının hedefini de yorumladı. Putin, “Düşman, Kursk bölgesine saldırarak Rusya’nın Donbas’taki ilerleyişinden uzaklaştırmaya çalıştı ancak bunda başarısız oldu” diye konuştu.

Donbas’ın özgürleştirilmesinin öncelikleri olduğunu vurgulayan Putin, Rus ordusunun bölgede uzun süredir görülmeyen hızla ilerlediğini söyledi.

Rusya'daki nükleer santrallere saldırı! Vladimir Putin'den gözdağı geldi - Resim : 1

Barış müzakereleri hakkında da konuşan Putin, 2022 yılında İstanbul’da yapılan anlaşmaya işaret etti. Rus lider, “Bu anlaşma, aksi yönde talimat verildiği için yürürlüğe girmedi. ABD, Avrupa ve bazı Avrupa ülkelerindeki seçkinlerin Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratma arzusu vardı” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereleri reddetmediğinin altını çizdi Rus lider Putin, “Ancak bazı geçici talepler temelinde değil İstanbul'da kararlaştırılan ve fiilen imzalanan belgeler temelinde görüşmeye hazırız” değerlendirmesi yaptı.

Putin’in dikkat çektiği bir diğer konu da doğalgaz oldu. Ukrayna’nın Avrupa’ya Rus doğal gazının sevkiyatına dair anlaşmayı uzatmaması halinde diğer seçenekleri değerlendireceklerini bildirdi. Bu noktada da devreye TürkAkımı’nın girebileceğini aktaran Putin, buradan yapılacak sevkiyatın artabileceğini bildirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rusya vladimir putin nükleer santral