Rus Su-27'leri Karadeniz'de İngiliz uçaklarını engelledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz üzerinde İngiltere’ye ait iki Eurofighter Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağının tespit edilmesi üzerine Rus Su-27 savaş uçağının havalandığını duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Rus Su-27'leri Karadeniz'de İngiliz uçaklarını engelledi

 Yapılan açıklamada, Rus hava sahası kontrol araçlarının Karadeniz’de Rusya sınırına yaklaşan bir grup hava aracını tespit ettiği belirtildi.

Bu hava araçlarının kimliğini belirlemek ve sınır ihlalini önlemek amacıyla Rus hava savunma güçlerine ait Su-27 savaş uçağının havalandığı bildirilen açıklamada, "Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedeflerinin İngiltere Hava Kuvvetlerine ait iki Eurofighter Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağı olduğunu belirledi. Rus savaş uçağının yaklaşmasıyla birlikte İngiliz uçakları Rusya sınırından uzaklaştı." ifadeleri kullanıldı.

Rus savaş uçağının güvenli bir şekilde kendi havaalanına döndüğü ve sınır ihlaline izin verilmediği kaydedilen açıklamada, "Rus savaş uçağının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara ve güvenlik önlemlerine tam olarak uygun şekilde gerçekleştirildi." ifadesine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

rusya ingiltere karadeniz