Rus halkı Putin'i destekliyor mu?

NATO’nun genişlemesini Ukrayna’ya askeri müdahale ile önleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Rus halkının desteği ve güveni arttı. Aralık ayında yapılan ankete göre Rusların yüzde 74’ü Putin’in yaptıklarını desteklediğini, yüzde 78’inin de liderlerine güvendiğini ortaya koydu.

Rus halkının devlet başkanı Vladimir Putin’e güveni arttı. Rusların yüzde 78’i Putin’e güvendiğini yüzde 74’ünü de desteklediğini söyledi.

Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin aralık ayında yapılan anket sonuçları açıklandı. Halka ‘Rusya Devlet Başkanı’nın yaptıklarını destekliyor musunuz?’ sorusu yöneltildi. Ankete katılan Tus halkının yüzde 74’ü ‘evet’ yanıtını verdi. Hayır diyenlerin oranı yüzde 16’da kaldı. Yüzde 10’luk bir kısım ise yanıt vermek istemediği belirtildi.

Anketteki diğer soru ise ‘Rusya Devlet Başkanı’na güveniyor musunuz?’ oldu. Katılımcıların yüzde 78’i koşulsuz olarak ‘evet’ dedi. Ankete katılanların yüzde 18’i ‘hayır’ yanıtını verdi. Yüzde 4’ü de ise yanıt vermek istemedi.

Rus halkının devlet başkanı Vladimir Putin’e güven ve desteğinin artmasının yanı sıra Putin yönetiminin dış politikasından da memnun. Kasım ayı anket sonuçlarına göre ‘Rusya yönetiminin yürüttüğü dış politikasından memnun musunuz’ sorusuna katılımcıların yüzde 54’ü ‘evet’, yüzde 18’i ‘kısmen hayır’ yanıtını verdi, yüzde 21’i ‘genel memnuniyetsizlik belirtti, yüzde 7’lik bir kısım ise yanıt vermedi.

Dış politika memnuniyet endeksi yüzde 51 oldu. İç politika ile ilgili yapılan anket sonuçlarına göre ise iç politika memnuniyet endeksi yüzde 50 oldu.

Putin rusya