Putin'den LGBT'ye darbe

Rusya, eşcinselliği “yıkıcı fikir ve değerler sistemi” kapsamına alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ailenin ve manevi değerlerin korunması ve güçlendirilmesi için kararname imzaladı. Kararnamede eşcinsel ilişkilerin teşvikinin, geleneksel aile yapısını yok edeceğine dikkat çekildi.

Daha önce eşcinsellik propagandasının yasaklanmasına dair kararlar alınan Rusya’da bu kez eş cinsellik, Rus toplumu için “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine alındı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kararnameyi imzaladı. Putin'in imzaladığı "Rusya'nın Geleneksel Manevi ve Ahlaki Değerlerinin Korunmasına ve Güçlendirilmesine İlişkin Devlet Politikası Esaslarının Onaylanması Hakkında" başlıklı kararname Rusya Devlet Yasal Enformasyon Portalı'nda yayımlandı.

Kararnamede evlilik müessesesinin kadın-erkek birliği olarak korunması da dahil ülkede geleneksel aile değerlerinin güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi vurgulandı.

Geleneksel değerlerin Rus toplumunun temelini oluşturduğu belirtilen kararnamede Hristiyanlık, İslam, Yahudilik ve Budizm'in Rus tarihinin ve manevi mirasının ayrılmaz bir parçası olduğu belirtildi. Kararnamede Rus geleneksel değerlerinin, ABD ve dost olmayan yabancı devletlerin eylemleriyle tehdit ettiğinin altı çizildi. Tehdidin belli kitle iletişim araçlarıyla yöneldiği tespitine yer verildi.

Geleneksel değerleri korumak, güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için medyanın ve kamu otoritelerinin araç olarak kullanılacağı kaydedildi.

Kararname ile “Rusya'nın geleneksel manevi ve ahlaki değerlerinin, kültürel ve tarihsel hafızasının korunması' stratejik ulusal öncelik olarak saptandı.

Putin lgbt LGBT dayatması rusya