PKK/YPG sıkıştı: Suriye ordusuyla gece boyu çatışma

PKK/PYD işgalindeki Deyrezor’da, geçen hafta Arap aşiretleri terör örgütüyle çatışmıştı. İsyanın öncülüğünü Akidat ve Bakkara aşiretleri yürüttü. Dün gece de Suriye Ordusu askerleri ve PKK/YPG'li teröristler, Fırat Nehri yakınlarında çatıştı.

Mert Sagit Mert Sagit
PKK/YPG sıkıştı: Suriye ordusuyla gece boyu çatışma

Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre Deyrezor'un güneydoğusunda Şuheyl ile Bukrus beldeleri ekseninde, Suriye Ordusu ile PKK/YPG'li teröristler arasında gece boyu çatışmalar yaşandı.

KARADAN KARAYA ATIŞ

Aynı zamanda Fırat Nehri'nin batısında konuşlu Suriye askerleri, terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Kişkiyye, Ebu Hamam, Sabha ve Dhele beldelerinde karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenledi.

Buna karşılık terör örgütü PKK/YPG, Suriye askerlerinin varlık gösterdiği Muhasan ilçesine karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırdı.

Çatışma ve bombardımanın yaşandığı hattaki onlarca aile yerinden edildi.

AŞİRETLER DÜN DE ÇATIŞTI

Diğer yandan PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG, Şuheyl ve Busayra ilçelerinde kısa süreli çatıştı.

Gece boyu süren çatışma ve bombardıman sonucunda aralarında çocukların olduğu 5 sivil yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Terör örgütünün baskılarına karşı Suriye’nin doğusundaki bölgelerde silahlı direnişe başlayan Arap aşiretleri, Deyrezor’da terör örgütünün karargâhlarını bastı, kontrol noktalarını ele geçirdi.

Terör örgütü ise aşiret ayaklanmalarından Türkiye’yi sorumlu tuttu. Çatışmalar üzerine sözde “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi”, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Şam Hükümeti, Türk Devleti ve diğer güçler ile anlaşmalı olarak, kendisine bağlı çete gruplarını destekleme temelinde bölgede kaos çıkararak huzuru sağlama çalışmalarını sabote etmek istiyor.” denildi.

“Mazlum Abdi” kod adlı terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin de “Türk Devleti ile Şam'ın ortak planı var. Bu planı yakında ortaya çıkaracağız.” demişti.

pkk ypg suriye