Paşinyan'dan Aliyev'e zirve öncesi hazırım mesajı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'la barış anlaşmasının temelini oluşturacak belgeyi imzalamaya hazır olduğunu açıkladı. Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü için de "görev süresi uzayabilir" mesajı verdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 31 Ekim'de biraraya gelecek.

Rusya'nın Soçi kentindeki üçlü görüşme öncesi Paşinyan'dan açıklama geldi. Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalamayı ümit ettiğini söyledi.

Paşinyan, 15 madde temelinde mutabakata varılmasına ilişkin belgeyi resmi olarak kabul etmeye ve talep edilirse üçlü bildiri formatında imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücüne de değinen Paşinyan, "Rus barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ'daki temsiliyetinin 10, 15, 20 yıl süreyle koşulsuz olarak sağlanması için Soçi'de ilgili belgeyi imzalamaya hazır olduğumu resmen beyan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a Soçi'deki üçlü zirvede Rus barış gücü ile ilgili belgenin imzalanıp imzalanmayacağı soruldu. Peskov, "Görüşmeyi beklemeliyiz" yanıtını verdi.

Ermenistan Nikol Paşinyan vladimir putin Azerbaycan İlham Aliyev