Obama Harris'i destekleyecek mi?

ABD Başkanı Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesiyle adaylığı kesinleşen Harris'e, Demokrat Parti'nin önde gelen isimlerinin destek verip vermeyeceği merak ediliyor. Bu konuda son açıklama Eski Başkan Obama'dan geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Obama Harris'i destekleyecek mi?

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla Kamala Harris'i destekleyecekleri konusundaki spekülasyonlara yanıt verdi.

Obama çifti, Harris ile yaptıkları telefon görüşmesinin videosunu X sosyal medya hesabında paylaştı. Eski Başkan Obama, "Michelle ve ben, seni desteklemekten ve bu seçimde galip gelerek Oval Ofis'e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyacağız," dedi.

Michelle Obama da Harris'e duyduğu gururu dile getirerek, bunun "tarihi bir olay" olacağını belirtti. Kamala Harris ise X hesabından yaptığı paylaşımda, Obama çiftine "Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli," diyerek teşekkür etti. Demokrat Parti'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

Obama Kamala Harris abd