Mısır'dan Moskova'da Suriye mesajı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova’da görüştü. Görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra, bölgede yaşanan siyasi gelişmelerde ele alındı. Suriye’nin Arap Ligi ile istişareleri yoğunlaştırma ihtiyacının önemine işaret edildi.

Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi ağırladı.

Görüşmelerden sonra ortak basın açıklaması düzenleyen Bakanlar, iki ülkenin ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini ve yeni ticari adımların atılacağını açıkladılar.

Ukrayna krizi, İsrail’in Filistin’deki işgalci eylemleri, Libya’nın bölgedeki önemi ve Suriye’deki gelişmeler de bakanların gündemindeydi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye ilişkisinin normalleşmesi çabalarını desteklediğini ve bu çabanın devam etmesi için girişimleri geliştirmeye hazır olduklarını belirtti.

Bakan Lavrov, özellikle Suriye'deki duruma ilişkin, Suriye'nin Arap Ligi ile istişareleri yoğunlaştırma ihtiyacının önemine işaret etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemini vurgularken, Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan bir duruma ulaşmak için Rusya dahil ortakları aracılığıyla çalışacaklarını ifade etti.

mısır suriye