Marine Le Pen'e soruşturma açıldı

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa’da yükselen milliyetçiliği engellemek için her yola başvuruyor. Son olarak yargı erki devreye sokuldu. Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen’e 2022 başkanlık kampanyasını yasadışı yollardan finanse ettiği şüphesiyle soruşturma açıldı.

Mert Sagit Mert Sagit
Marine Le Pen'e soruşturma açıldı

Avrupa’da yükselen milliyetçiliğe karşı Gladyo önce medya ordusunu harekete geçirdi. Milliyetçi partiler “aşırı sağcı” hatta “faşist” olarak yaftalandı.

Ardından sokak hareketleri tertiplendi. Milliyetçilik Avrupa halklarına bir tehdit gibi sunuldu. Tehdide karşı Avrupa halkları sokağa çağrıldı. Kitlesel Almanya ve Fransa gibi ülkelerde kitlesel gösteriler yapıldı.

Son olarak milliyetçilere karşı yargı erki devreye sokuldu.

Paris Savcılığı, Ulusal Birlik partisinin lideri Marine Le Pen (MARİN LÖ PEN) hakkında, 2022 başkanlık kampanyasını yasadışı yollardan finanse ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı.

Le Pen’e şikayet üzerine soruşturma açıldığı kaydedildi. Ancak Fransız basınında çıkan haberlere göre, şikayet dilekçesinde pek çok isim yer almasına rağmen sadece Marine Le Pen hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Marine Le Pen fransa