Maduro: "ABD, Venezuela'nın iç işlerine burnunu sokma"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Venezuela'daki başkanlık seçimine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi ve "ABD, Venezuela'nın iç işlerine karışma." dedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Maduro: "ABD, Venezuela'nın iç işlerine burnunu sokma"

 Başkent Caracas'ta bulunan Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan destekçilerine seslenen Maduro, Blinken'a sert bir şekilde cevap verdi. Venezuela'nın egemen bir devlet olduğunu ve seçim sonuçlarının halkın iradesini yansıttığını belirten Maduro, "ABD, Venezuela'da başka bir devlet başkanının olduğunu iddia ediyor. ABD, Venezuela'nın iç işlerine karışma." ifadesini kullandı.

"HAİTİ VE EKVADOR'A DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORLAR"

Ülkedeki protestolara değinen Maduro, "Neredeyse yüzde 85'i Kolombiya, Peru, Şili ve Texas'tan gelen göçmenler. Biz pek çok darbe gördük, ancak böylesine büyük tuzak hazırlayan suçlularla karşılaşmamıştık. Bunlar yeni nesil çeteler. Venezuela'yı çetelerin hâkim olduğu Haiti ve Ekvador'a çevirmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

Maduro, Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) açıkladığı seçim sonuçlarına itiraz etmek isteyen tüm adaylara, ellerindeki tutanakları CNE ve Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi'ne (TSJ) teslim etmeleri çağrısında bulundu.

Tutanakların incelenmesinin ardından CNE ve TSJ'nin vereceği kararların belirleyici olacağını ifade eden Maduro, kendi tutanaklarını da bu kurumlara teslim edeceklerini belirtti.

Ayrıca, Maduro gün içinde katıldığı Tarımsal Sanayi Sektör Üreticileri Ekonomi toplantısında Venezuela ekonomisinin yeniden güçlendirilmesi amacıyla girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Maduro, yaptırımlara rağmen Venezuela ekonomisinin birçok engeli aştığını söyleyerek, "İnsanlar seçimde muhalefete güvenmedi ve yaptırımlardan kimin sorumlu olduğunu biliyordu. Venezuela, hiperenflasyonu kırdı ve dolar kurunu aylardır istikrarlı hale getirmeyi başardı." dedi.

maduro Venezuela abd