Lübnan Hizbullah'ından Türkiye'ye taziye

İstanbul Taksim’de meydana gelen terör saldırısına ilişkin Lübnan Hizbullahı açıklama yaptı. Yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere taziye dileyen Hizbullah, terör örgütlerine karşı her düzeyde tavır almak zorunda olduklarını ifade etti.

Lübnan Hizbullah'ından Türkiye'ye taziye

Hizbullah Hareketin’nin taziye mesajı, harekete yakınlığıyla bilinen El Mayaden internet sitesinden paylaşıldı.

Mesajda, İstiklal Caddesi’nde sivilleri hedef alan saldırı şiddetle kınananırken, Türk hükümeti, halkı ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi. Dünyada ve özellikle bölgede, hükümetlerin ve halkların terör örgütlerine karşı siyasi, fikri ve ilmi olmak üzere tüm alanlarda güçlü bir duruş sergilemesi gerektiği vurgulandı:

- Hizbullah, İstanbul şehrini hedef alan ve çok sayıda sivili öldüren ve yaralayan menfur terör bombasını şiddetle kınıyor. Türkiye hükümetine ve milletine, özellikle bu trajik olayın kurbanlarının ailelerine taziyelerimizi sunarken, Lübnan'daki halkımız da dahil olmak üzere bölge halkının çektiği acıyı hissediyoruz. Bölgemizdeki hükümetler ve halklar başta olmak üzere tüm dünyanın, öldürme ve terör örgütlerine karşı siyasi, entelektüel ve pratik olarak her düzeyde kararlı bir tavır almak zorunda olduğuna inanıyoruz.
Lübnan Hizbullahı Taksim 13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı