Libya'da Deniz Harp Okulu Komutanı Milad silahlı saldırıda öldü

Libya'nın başkenti Trablus'taki Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad'ın silahlı saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Libya'da Deniz Harp Okulu Komutanı Milad silahlı saldırıda öldü

 Güvenlik kaynaklarına göre, "El-Bidca" adıyla tanınan Milad, Trablus'un batısında aracına düzenlenen bir silahlı saldırıda öldürüldü. Saldırıda makineli tüfek kullanıldığı belirtilirken, saldırganların kimlikleri henüz belirlenemedi ve olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Milad’ın birçok düşmanı olduğu belirtilirken, destekçilerinin toplandığı ve gerilimin artabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Facebook hesabından Milad için taziye mesajı yayınladı ve başsavcıya Milad'a suikast düzenleyenlerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Milad, 2017'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir raporda, Libya Sahil Güvenliği'nden eski bir yetkilinin de yer aldığı göçmenleri taşıyan bir teknenin batırılmasına karışmıştı. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin 2018 raporuna göre, Libya'da insan kaçakçılığı faaliyetlerine öncülük eden, göçmenlere işkence yapan ve insan hakları ihlallerine karışan Milad, uluslararası suçlu olarak tanınıyor. İçişleri Bakanlığı, Milad'ı Ekim 2020'de Trablus'ta gözaltına almıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

libya Deniz Harp Okulu