Kursk'ta yakalanan Ukraynalı esir askerden tüyler ürpertici itiraf!

6 Ağustos'ta Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından iki ordu arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu süreçte, Ukraynalı askerlerin bölgeye sızdıktan sonra sivillere ateş açmalarının nedeni de ortaya çıktı.

Mert Sagit Mert Sagit
Kursk'ta yakalanan Ukraynalı esir askerden tüyler ürpertici itiraf!

Sputnik'in haberine göre Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kursk bölgesinde yakalanan bir Ukraynalı askerin sorgusu sırasında, saldırıyı yöneten komutanlarının direnç gösteren sivillerin vurulması talimatı verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Ayrıca, bölgeye sızan Ukraynalı birliklere Kursk ve Belgorod'a ulaşma görevi verildiği bilgisi de ortaya çıktı.

FSB tarafından paylaşılan soruşturma görüntülerinde, Rus ordusu tarafından esir alınan Ukraynalı askerin ifadelerine yer verildi. Asker, “Yerel halk direniş gösterirse herkesi vurma emri aldık” şeklinde bir itirafta bulundu. Aynı zamanda, Ukraynalı askerlerin sızdıkları yerleşim yerlerinde evleri yağmaladığı ve taşıyabildikleri her şeyi yanlarında götürdüğü de öğrenildi.

Rus Güvenlik Servisi'nin paylaştığı videoda, esir Ukraynalı asker komutanlarının kendilerine sivilleri bacaklarından vurmaları ve bodrum katlarına atmaları talimatını verdiğini, silahlı kişilere ise doğrudan öldürme emri verildiğini itiraf etti. Ayrıca, esir asker, “Savaş esirleriyle ilgili başka bir özel talimat yoktu, muhtemelen onları esir almamamız gerektiği anlamına geliyordu” diye ekledi.

Asker, birliğinin 28 Temmuz'dan itibaren Kursk bölgesine bir saldırı için hazırlandığını ve amacın, Kursk ve Belgorod’a ulaşıp gelecekteki olası barış görüşmelerinde pazarlık kozu olarak kullanılmak üzere daha fazla toprak ele geçirmek olduğunu belirtti.

SALDIRILAR MÜZEKARELERE ZARAR VERDİ

Saldırı, olası müzakere çabalarına da zarar verdi. Kursk Bölgesi'ndeki durumla ilgili bir toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetiminin bu saldırıyı müzakerelerde avantaj elde etmek için gerçekleştirdiğini söyledi. Putin, Rusya ve arabulucuların sunduğu barış planlarının Ukrayna tarafından neden reddedildiğinin artık netleştiğini belirterek, "Görünüşe göre düşman, Batılı destekçilerinin talimatlarını yerine getiriyor. Batı, Ukraynalılar aracılığıyla bize karşı savaşıyor. Düşman, gelecekteki müzakere pozisyonunu güçlendirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Putin, Ukrayna'nın bölgeye düzenlediği saldırılarda sivilleri hedef aldığını vurgulayarak, "Sivilleri ve sivil yapıları ayrım gözetmeksizin vuran ve nükleer tesislere tehdit oluşturmaya çalışan insanlarla ne tür müzakereler yapılabilir? Onlarla konuşulacak ne var?" ifadelerini kullandı.

Ukrayna rusya Dinamo Kursk