Kasım Süleymani anmasında özel röportaj: "Bir olalım düşmanı yenelim"

İran İslam Devrimi Lideri Hamaney'in Batı Azerbaycan Eyalet Temsilcisi Kureyşi, İstanbul'da düzenlenen Kasım Süleymani anmasında, kanalımıza konuştu. Kasım Süleymani'nin başlattığı uyanış ile bölgede Amerikan askerlerinin barınmasına izin vermeyeceğiz dedi.

Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit olan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için, İran'ın İstanbul Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi.

Törene, İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Hameney'in Batı Azerbaycan Eyalet Temsilcisi Kureyşi de katıldı.

Kureyşi, şehit Kasım Süleymani'nin cesaretine, ilmine ve duyarlılığına işaret eden Kureyşi, Süleymani'nin anti emperyalist cephede oluşturmaya çalıştığı birliği şöyle anlattı:

- Şehit Süleymani, birliğin vücut bulmuş hali idi. Bütün İslam mezheplerini birleştirdi; hatta bütün dinleri. Onun için savunduğu insanların Şii, Sünni, Hanefi, Şafii, Hanbeli olması fark etmiyordu. Hıristiyan ya da gayrımüslim olması da fark etmezdi. Hangi insan zulme uğrarsa onun savunulması gerektiğini düşünürdü. Bu yüzden birliğin vücut bulmuş hali idi. Tüm mezhep ve dinlerden askerler etrafında vardı. Onlarla birlikte mücadele veriyordu. Bu özellikler inşallah bize de nasip olur.

İran'ın Şehit Kasım Süleymani'nin şehit edilişinden sonra bölgedeki faaliyetleri değerlendiren Kureyşi, Şehit Süleymani'nin başlattığı uyanış, halkta Büyük Şeytan Amerika'ya olan nefreti arttırdı, diyerek sözlerine şöyle devam etti:

- Şehit Süleymani'yi ABD terör saldırısıyla şehit etti. Bunun ardından bölgedeki Müslümanlar ardı ardına Amerikan askerlerine operasyonlar düzenledi. Böylelikle ABD askerleri Irak'ı terk etti. Sonra Afganistan'ı terk etti. Afganistan'da yirmi yıl işgali sürdürüp sonunda orayı Taliban'a bırakıp kaçtılar.

İran'daki Mehse Emini protestolarının perde arkasına değinen Kureyşi, İran'ın bölgede yükselişi istenmiyor. İran, Rusya ve Çin ile iktisadi işbirliği ve İran'daki askeri gelişmeler üzerine bu olaylar gelişti dedi.

Türk halkına da mesaj ileten Kureyşi, bir olalım, düşmana galip gelelim diyerek şunları belirtti:

- Biz hepimiz Müslümanız, İslam sancağı altındayız. Ehlibeyt sevgisinde birleşiyoruz. İslam'ın bütün mezhepleri Hz. Ali ve O'nun evlatlarını sever. Biz de onlardan ayrılmayalım. İnşallah bir olup İslam düşmanlarına galip gelelim.
Şehit Kasım Süleymani