Joe Biden'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a, seçim kampanyası sırasında düzenlenen suikast girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı kınadığını belirten Biden, "Trump'ın iyi olduğunu duyduğuma çok sevindim." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Joe Biden'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama!

Eski ABD Başkanı ve mevcut başkan adayı Donald Trump'a, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken suikast girişimi düzenlendi.

Saldırı sonucu sağ kulağından yaralanan Donald Trump'ın genel durumunun iyi olduğu açıklandı. Olayda miting alanındaki 1 kişi ölürken 2 kişi de yaralandı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Joe Biden'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama! - Resim : 1

BIDEN'DAN SUİKAST GİRİŞİMİYLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili açıklama yaptı.

Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırı hakkında bilgilendirildiğini aktaran Biden, "İyi olduğunu duyduğuma çok sevindim." ifadesini kullandı.

Joe Biden, Trump, ailesi ve seçim kampanyasına katılanlara dua ettiğini kaydetti.

Eşi ve kendisinin, Trump'ı koruyan ABD Gizli Servisi'ne minnettar olduğunu dile getiren Biden, "Amerika'da bu tür şiddetin yeri yoktur. Bunu kınamak için ülkece birlik olmalıyız." vurgusu yaptı.

Trump'a yönelik saldırının ardından, basına da kısa bir açıklama yapan Joe Biden, bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizerek "Buna asla göz yumamayız." diye konuştu.

Joe Biden, herkesin bu şiddeti kınaması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." vurgusu yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

abd joe biden donald trump suikast girişimi