Joe Biden konuştu: "Eğer sağlığım el vermez ise…"

ABD Başkanı, kazandıktan sonra sağlığında sorun yaşarsa yetkilerini devretmek için yardımcısı Kamala Harris’i işaret etti. Biden ilk defa kendi yerine gelebilecek bir adaydan bahsetmiş oldu. Son dönemde Demokrat milletvekilleri ve büyük bağışçıların baskılarının sonuç verdiği gözüküyor

Mert Sagit Mert Sagit
Joe Biden konuştu: "Eğer sağlığım el vermez ise…"

Beyaz Saray’dan önceki gün yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. Biden’ın "hafif semptomlar" yaşadığı ve Delaware'de izole olmak için Las Vegas'ta planlanan kamuoyu önüne çıkma programını iptal edeceğini duyuruldu. Açıklamada, "Başkan bu öğleden sonra rinore (burun akıntısı) ve öksürük dahil olmak üzere üst solunum semptomları ve genel halsizlik ile doktoruna başvurdu. Başkanın doktoru Kevin O'Connor, günün ilk etkinliği için kendini iyi hissettiğini, ancak daha iyi hissetmediği için Kovid-19 için bakım noktası testi yapıldığını ve sonuçların pozitif olduğunu söyledi.” ifadelerine yer verildi.

‘EĞER SAĞLIĞIM EL VERMEZ İSE…’

- Biden, ikinci bir dönem kazanması ancak sağlık nedenleriyle bunu tamamlayamaması halinde yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretmeye hazır olduğunu söyledi. Biden, çarşamba günü yayınlanan bir BET röportajında kendisine geçiş dönemi figürü olmayı düşünüp düşünmeyeceği ve ardından iki yıl içinde başkanlığı Harris'e devredip devretmeyeceği sorulduğunda "Ancak bana bir sağlık sorunum olduğu söylenirse, ki böyle bir durum söz konusu değil." dedi. 81 yaşındaki Biden, yaşıyla ilgili soruların "sorulması meşru bir şey" olduğunu kabul etti. Ancak yine de ulusa liderlik etme yeteneğini savundu ve Beyaz Saray'da dört yıl daha görev yapabileceğinden emin olduğunu ifade etti.

‘TRUMP’TAN ÜÇ YAŞ BÜYÜĞÜM’

- Eğer Biden seçimi kazanırsa ikinci döneminin sonunda 86 yaşında olacak. ABD Başkanı "Trump'tan sadece üç yaş büyüğüm, tamam. Ve sanırım fiziksel olarak ondan biraz daha iyi durumdayım." dedi. "Rekabet etme yeteneğimi, işleri halletme yeteneğimi, kelimenin tam anlamıyla dünyaya liderlik etme yeteneğimi etkilemediğini gösterebildiğim sürece." diyen Biden’a görevini yerine getirmesinin yıldan yıla yeniden gözden geçirip geçirmeyeceği soruldu. Biden, "Pratik bir mesele olarak, evet. Ancak bunun gerçekleşeceğine inanmak için bir neden yok.
- Cumhuriyetçiler uzun zamandır 81 yaşındaki Biden'ın başkanlık için fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmadığını iddia ediyordu ancak geçtiğimiz ay CNN'in ev sahipliğinde Trump'la yapılan münazaradaki performansı, Biden'ın görünürdeki zayıflığını kendi partisinin üyeleri için de gözler önüne serdi.
donald trump Biden