İsraillilerin psikolojisi bozuldu: Gıda stokluyorlar

İran’ın İsrail’e vereceği yanıt İsraillilerin psikolojilerini bozdu. İsrailliler evlerinden çıkmaya korkarken ülkede uyku ilacı ve sakinleştirici ilaç talebinde de yüzde 30 artış oldu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İsraillilerin psikolojisi bozuldu: Gıda stokluyorlar

İsrail’in terör saldırılarının ardından İran’ın İsrail’e vereceği karşılık İsrail vatandaşlarının psikolojilerini bozdu.

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsmail Heniyye’nin Tahran’da öldürüldüğü 31 Temmuz’dan bu yana, İsrailliler daha fazla alkollü içecek, uyku ilacı ve sakinleştirici kullanmaya başladı.

Ayrıca İsrailliler İran’dan her an gelebilecek misillemeye karşı evlerine yiyecek stoklarken dışarı çıkmamayı tercih ediyor.

Yedioth Ahronot Gazetesi’nin haberine göre İsrail vatandaşları, restoran ve kafelere gitmekten kaçınıyor. Gazete Tel Aviv'deki restoranların hafta sonu rezervasyonlarının yüzde 50 azaldığını yazdı.

Ton balığı, mısır ve turşu gibi konserve yiyeceklerin satışı ise yüzde 140 arttı.

İsraillilerin psikolojik destek arayışı da arttı. Psikolog ve psikiyatristlerden randevu almak zorlaşırken ülkede uyku ilacı ve sakinleştirici ilaç talebinde de yüzde 30 artış oldu.

Pek çok uluslararası hava yolu şirketinin Tel Aviv uçuşlarını durdurması ardından İsrail vatandaşları, uçuşlarını sürdüren hava yolu şirketleriyle ülkeyi terk etmek için rezervasyon yaptırdı.

israil gazze filistin