İsrailli askerlerin tecavüz görüntüleri: Kalkanlarla görüntüleri engellediler

Filistin’li tutukluya tecavüz edip cinsel işkence uygulayan İsrail’li askerlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde askerlerin kalkanlarını kullanarak güvenlik kameralarını engellediği ortaya çıktı. İsrail, görüntüler çıkmadan önce olayla ilgili 9 askeri gözaltına alındı sonra serbest bırakıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İsrailli askerlerin tecavüz görüntüleri: Kalkanlarla görüntüleri engellediler

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Filistin’li bir tutukluya tecavüz eden askerlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde İsrailli bir askerin tecavüz ettiği diğer askerlerin ise kalkanlarını kullanarak tecavüzü güvenlik kameralarından saklamaya çalıştığı görüldü.

İsrail’in Sde Teiman gözaltı merkezinde kaydedilen görüntüler İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Tellerle çevrili alanda yüzlerce Filistinli tutuklunun yüz üstü yerde yattığı görüldü. İsraillli askerler yerde yatan bir Filistinliyi alıp başka bir bölgeye götürdüğü kaydedildi.

Bu alanda İsrail askerinin Filistinli tutukluya tecavüz ettiği diğer askerlerin de kalkanlarla güvenlik kamerasının görüntü almasını engellediği görülüyor.

İsrail kanalının haberinde de “Askerler Muhtemelen güvenlik kameralarından haberdarlar ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalışıyorlar" ifadesine yer verildi.

29 Temmuz tarihinde İsrail askeri polisleri bu olayla ilgili 10 İsrail askerini gözaltına almak için görüntülerin çekildiği gözaltı merkezine gelmişti. Askerlerin gözaltına alınmamak için direndiği bildirilmişti.

İsrail ulusal güvenlik bakanı, maliye bakanı ve çok sayıda İsrail hükümet yetklisinin de cinsel şiddet uyulayan askerlere destek mesajı vermişti.

israil filistin gazze