İsrail'in Beyrut saldırısında kim hedef alındı? Hizbullah'ın 2 numaralı ismi Fuad Şükür'ün hedef alındığı ileri sürüldü

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini vurdu. 3 kişi hayatını kaybetti, 74 kişi yaralandı. İran'dan kınama geldi. Saldırıya ilişkin İsrail basınında yer alan haberlerde, Hizbullah'ın 2 numaralı ismi olduğu iddia edilen Fuad Şükür'ün hedef alındığı ileri sürüldü.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İsrail'in Beyrut saldırısında kim hedef alındı? Hizbullah'ın 2 numaralı ismi Fuad Şükür'ün hedef alındığı ileri sürüldü

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda biri kadın, 2'si çocuk olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 74 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu ve İsrail devlet televizyonu, Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak bilinen Fuad Şükrü'nün saldırıda öldürüldüğünü iddia etti. İsrail ordusuna göre Fuad Şükrü, Hizbullah'ın güdümlü füze projesinden sorumlu komutanıydı.

Şükrü, ABD tarafından 5 milyon dolar ödülle aranıyordu. Şükrü’nün 23 Ekim 1983’te Beyrut’taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasına yapılan ve 241 ABD askeri personelinin öldüğü saldırıda önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, saldırının ülkedeki en büyük hastanelerinden birine çok yakın yapıldığını söyledi. Ülkesinin uluslararası yasalara bağlı kalarak her türlü savunmayı yapacağını belirtti.

İran İsrail'in Beyrut'a saldırısını kınayarak BMGK'yi adım atmaya çağırdı. Birleşmiş Milletler'den de açıklama geldi. İtidal çağrısı yapılan açıklamada, gerginliğin daha fazla artırılmaması istendi.

İsrail saldırısına Rusya'dan da tepki var. Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bu uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir" dedi.

Öte yandan İsrail yönetimi, Beyrut ve Tahran'daki saldırıların ardından bölgede yaşanan gerilim nedeniyle ülkenin kuzeyini uçuşlara kapattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

israil beyrut lübnan