İsrail'den Lübnan'a kara saldırısıyla ilgili açıklama! İşgal girişiminin ne kadar süreceği duyuruldu

İsrail, Lübnan'ın güneyine yönelik kara saldırısı başlatmıştı. Saldırının ne kadar süreceği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre İsrail ordusu, Lübnan'daki "kara saldırılarının" birkaç hafta süreceğini duyurdu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İsrail'den Lübnan'a kara saldırısıyla ilgili açıklama! İşgal girişiminin ne kadar süreceği duyuruldu

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladıklarını açıklamıştı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise İsrail'in Lübnan topraklarında bazı noktalara karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiğine ilişkin açıklama yalanlanmıştı.

İsrail ordusu daha sonra yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyine "karadan işgal girişimi" kapsamında düzenlenen saldırılara ilişkin görüntüleri paylaşmıştı.

İSRAİL'İN KARA SALDIRILARI NE KADAR SÜRECEK?

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik karadan işgal girişiminin kapsamı ve ne kadar süreceği merak ediliyor. Konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre İsrail ordusu, Lübnan'daki "kara saldırılarının" birkaç hafta süreceğini öngörüyor ve bu bilgi ABD'li yetkililere de iletildi.

İsrail'den Lübnan'a kara saldırısıyla ilgili açıklama! İşgal girişiminin ne kadar süreceği duyuruldu - Resim : 1

SALDIRILARDA 1273 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana kontrollü çatışmalar devam ediyor.

Son dönemde saldırıların yoğunluğunu artıran İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmüştü.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

israil lübnan son dakika