İsrail'den Heniyye suikastıyla ilgili açıklama! Arkasında İsrail ordusunun olmadığını öne sürdüler

İsrail ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürdü.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İsrail'den Heniyye suikastıyla ilgili açıklama! Arkasında İsrail ordusunun olmadığını öne sürdüler

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daniel Hagari, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin soruyu cevapladı.

Hagari, 30 Temmuz'u 31 Temmuz'a bağlayan gece ve sabahında sadece Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta saldırı düzenlediklerini ifade etti.

Hagari, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürerek, "Salı gecesi (30 Temmuz) Lübnan'ı vurduk ve Fuad Şükür'ü (Hizbullah komutanı) isabetli bir hava saldırısında öldürdük. Vurgulamak istiyorum, o gece tüm Orta Doğu'da ne başka bir hava saldırısı, ne bir füze ne de bir İsrail insansız hava aracı (İHA) vardı." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ölmüştü.

Bu saldırıdan saatler sonra Hamas lideri Heniyye, Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken, Tel Aviv yönetimi bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

israil ismail heniyye suikast