İran'ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama

İran'da cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan'dan ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Pezeşkiyan, "Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve bu yolda sizi yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum" dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İran'ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama

İran'da İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından yeni cumhurbaşkanını belirlemek için seçim gerçekleştirildi. İkinci tura kalan seçimlerde, Mesud Pezeşkiyan ve Said Celili yarıştı.

İran'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda açıklanan resmi sonuçlara göre, Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9. Cumhurbaşkanı oldu.

Mesud Pezeşkiyan'a karşı yarışan, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili'nin oy oranı ise yüzde 44,4'te kaldı.

Seçimi kaybeden Celili, yaptığı ilk açıklamada, halk tarafından seçilen herkesin saygın olduğunu ve yeni cumhurbaşkanına tüm imkanlarla yardımcı olunması gerektiğini belirtmişti.

İran'ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama - Resim : 1

PEZEŞKİYAN'DAN DA İLK AÇIKLAMA GELDİ

İran'ın yeni cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan'dan da seçimin ardından ilk açıklama geldi.

Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından halka yönelik ilk mesajında, "Sevgili İran halkı, seçimler sona erdi. Bu birlikteliğimizin başlangıcı. Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve sizi bu yolda yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

iran Mesud Pezeşkiyan seçim