İran'da yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Meclis'te yemin etti

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan Meclis’te yemin ederek görevine başladı. Pezeşkiyan’ın Tahran’daki yemin törenine uluslararası konuklar da katıldı. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği törende Hamas, Filistin İslami Cihat Hareketi ve Hizbullah yetkilileri de yer aldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İran'da yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Meclis'te yemin etti

İran’da yeni Cumhurbaşkanı seçilen Mesut Pezşkiyan, "kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika" sloganları eşliğinde Meclis’te yemin etti.

İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında şehit olmasının ardından yapılan seçimleri kazanan Mesut Pezeşkiyan görevine başladı.

Yemin ettikten sonra konuşan Pezeşkiyan, birlik mesajları verdi. Yetkiyi kendisine veren halka teşekkür eden Pezeşkiyan, ülkenin geleceğine dair umutlu olduğunu belirtti.

Filistin mücadelesine İran’ın desteğinin süreceğinin altını çizen Pezeşkiyan'ın konuşması sık sık “Kahrolsun İsrail” sloganlarıyla kesildi.

Tahran’da düzenlenen yemin törenine 80’i aşkın ülkeden konuk katıldı. Küba’dan Çin’e, Rusya’dan Güney Afrika’ya ve Körfez’e kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkeden yetkili tören için İran’a gitti.

İran'da yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Meclis'te yemin etti - Resim : 1

YEMİN TÖRENİNDE ÖNEMLİ TEMASLAR

Türkiye törende Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından temsil edildi. Hakan Fidan'ın İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile uzun süren sohbeti kameralara yansıdı. Fidan’ın kameralara yansıyan dikkat çekici bir diğer teması ise İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani ile oldu.

DİRENİŞ GRUPLARININ LİDERLERİ TAHRAN'DAKİ YEMİN TÖRENİNE KATILDI

Emperyalizm ve siyonizmle mücadele eden direniş örgütlerinin temsilcileri de tören için İran’da hazır bulundu. Bu kapsamda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım ve Yemen Hükümet Sözcüsü Muhammed Abdusselam törene katılım sağladı.

Direniiş cephesinin liderleri İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Mesut Peşkiyan ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

iran Mesud Pezeşkiyan yemin töreni