İran ve Suriye'den Tahran'da işbirliği mesajı

İran ve Suriye Dışişleri Bakanları, Tahran'da bir araya geldi. Ekonomi ağırlıklı görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular da ele alındı. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, iki ülkenin bölgesel ve uluslararası arenada ortak pozisyonda olduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Miktad, Aralık ayından bu yana İran'a üçüncü resmi ziyaretini yaptı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mikdad'ı Tahran’da resmi törenle karşıladı.

Bir süre başbaşa görüşen iki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, görüşmede ağırlıklı olarak ikili ticaret ve ekonomik iş birliği konuları üzerinde durduklarını söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin sön dönemde arttığına dikkati çekti. "Suriye ile bölgesel ve uluslararası arenada ortak pozisyonlarımız var. Ticari ve ekonomik iş birliğini kolaylaştırmak için istişarelerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile nükleer müzakerelerin başlatılması ve iş birliğinin güçlendirilmesi için önümüzdeki günlerde Viyana'ya bir heyet gönderileceğini açıkladı.

iran suriye