İran, İsrail'e saldırıya mı hazırlanıyor? Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanıyor

İsrail'in Hamas lideri Heniyye'yi suikast sonucu öldürmesinin ardından Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. İran ile İsrail arasındaki gerilimli atmosfer sürerken İran medyasının, "Birkaç saat içinde dünyanın her yerindeki insanlar ilginç sahnelere tanık olacak" dediği iddia edildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İran, İsrail'e saldırıya mı hazırlanıyor? Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanıyor

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin İran'da bulunduğu sırada uğradığı suikast sonucu öldürülmesin ardından İsrail ile İran arasındaki artan gerilim sürüyor.

Yaşanan suikastın ardından İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, açıklamalarda bulunmuştu. Hagari, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürerek, "Salı gecesi (30 Temmuz) Lübnan'ı vurduk ve Fuad Şükür'ü (Hizbullah komutanı) isabetli bir hava saldırısında öldürdük. Vurgulamak istiyorum, o gece tüm Orta Doğu'da ne başka bir hava saldırısı, ne bir füze ne de bir İsrail insansız hava aracı (İHA) vardı." ifadelerini kullanmıştı.

Heniyye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'dan da peşpeşe açıklamalar yapılmıştı. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşı verecekleri karşılığı değerlendirdiklerini söylemişti. İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani de Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikasta, "Uygun gördüğümüz zaman ve şekilde cevap vereceğiz." demişti.

Hizbullah'tan da İsrail'in Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürmesine ilişkin açıklama gelmişti. Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Sadece bir destek cephesi olmanın ötesine geçtik. Bu tüm cephelerde açık bir savaş. Yeni bir aşamaya girdik." ifadelerini kullanmıştı.

İRAN'IN SALDIRI GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Hamas lideri Heniyye'nin öldürülmesiyle birlikte yapılan peşpeşe açıklamaların ardından Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanmaya başladı.

Hizbullah'ın dün gece saatlerinde İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından İran'ın da önümüzdeki saatlerde İsrail'e yönelik saldırıda bulunabileceği belirtiliyor.

İran medyasının da "Birkaç saat içinde dünyanın her yerindeki insanlar ilginç sahnelere tanık olacak" dediği iddia edildi.

İran, İsrail'e saldırıya mı hazırlanıyor? Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanıyor - Resim : 1

İRAN'A YÖNELİK UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu gece İran'a yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi. İran'ın farklı şehirlerine yapılması planlanan seferler, yarın sabah saatlerinden itibaren icra edilecek.

Pegasus Hava Yolları da bu gece İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti. İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle İran, Irak ve Ürdün'e bu gece yapılması planlanan seferlerin saatleri, yarın gündüz saatlerinde iniş yapılacak şekilde yeniden düzenlendi.

NEW YORK TIMES GAZETESİ: "ABD, ORTA DOĞU'YA İLAVE SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERMEYE HAZIRLANIYOR

ABD'li New York Times (NYT) gazetesinde de dikkat çeken bir habere yer verildi.

New York Times gazetesi, İran ve vekillerinin, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşılık İsrail'e saldırı düzenleme tehditlerine yanıt olarak ABD'nin Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları göndermeye hazırlandığını belirtti.

Gazeteye konuşan bir askeri yetkili, Orta Doğu'daki Amerikan güçlerinin, savaş hazırlığını artırmak, ABD askerlerini ve müttefiklerini İran veya İran destekli milis gruplarından gelebilecek tehditlere karşı korumak için "gerekli önlemleri" aldığını söyledi.

iran israil son dakika