Irak yargısı PKK partilerini yasakladı

Irak terör örgütü PKK'ya karşı bir adım daha attı. PKK ile ilişkili 3 partiyi yasakladı. Irak Yüksek Yargı Konseyi'nin kararını Ulusal Kanal'a değerlendiren Av. Nusret Senem Anayasa Mahkemesi'ne geciken HDP Kapatma davasını hatırlattı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Irak yargısı PKK partilerini yasakladı

Irak terör örgütü PKK'ya karşı bir adım daha attı. PKK ile ilişkili 3 partiyi yasakladı. Irak Yüksek Yargı Konseyi'nin kararını Ulusal Kanal'a değerlendiren Av. Nusret Senem Anayasa Mahkemesi'ne geciken HDP Kapatma davasını hatırlattı.Mart ayında PKK'yı "yasaklı örgüt" ilan eden Irak, yeni bir adım daha attı. Irak'ta PKK ile bağı olan 3 partiye yasak koydu.

"Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Tevgera Azadi" isimli partilerin faaliyetleri yasaklandı. Mal varlıklarına da el konuldu.

Irak yüksek yargısının kararını değerlendiren Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Av. Nusret Senem, AYM'nin de HDP'ye kapatma davasını bir an önce karara bağlamasını istedi:

- Türkiye cumhuriyetinin de hassasiyet göstermesi gerekir anayasa mahkemesinin görevini yerine getirmesini isitoyruz. HDP'yle iligili kararını vermesi kapatması ve gerekçesini sunması gerekir.

 Mart ayında da PKK'yı yasaklı örgüt ilan eden Irak hükümetiyle işbirliğini önemini anlatan Senem, AYM'nin görevini hatırlattı:

- Türkiye'nin, Suriyeyle Irakla İranla anlaşarak, silahlı işbirliği yaparak Amerikanın İsrailin konrtolündeki bu örgütü tasfiye etmesi ve ortadan kaldırması lazım, AYM'nin derhal HDP'yi kapatması ve DEM ile ilgili de süreci başlatması terörle mücadelede elzemdir.
ırak pkk