Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: "Savaş yeni bir aşamaya girdi"

Lübnan Hizbullah'ı lideri Nasrallah, İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'le savaşta yeni bir aşamaya girdiklerini ifade eden Nasrallah, "Hangi kırmızı çizgileri aştığınızı bilmediğiniz için çok ağlayacaksınız." dedi. Nasrallah, saldırılara tartışmasız şekilde yanıt vereceklerini vurguladı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: "Savaş yeni bir aşamaya girdi"

Lübnan Hizbullah'ı lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail'in salsırısı sonrası hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Fuad Şükür için düzenlenen cenaze töreninde konuştu.

İsrail'in Beyrut saldırısının ardından sınır hattındaki çatışmaların yeni bir sürece girdiğini belirten Nasrallah, "Sadece bir destek cephesi olmanın ötesine geçtik. Bu tüm cephelerde açık bir savaş. Yeni bir aşamaya girdik." dedi.

Konuşmasında İsrail'e seslenen Nasrallah, "Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız ve hangi çizgiyi aştığınızı, ne tür bir saldırganlık yaptığınızı bilmiyorsunuz. Tüm destek cepheleri yeni bir aşamaya girdi ancak bunun tırmanması düşmanın (İsrail) tepkisine göre değişiyor." uyarısında bulundu.

"MECDEL ŞEMS SALDIRISI İLE BAĞLANTIMIZ YOK"

İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Dürzi Mecdel Şems kentine yönelik 27 Temmuz'da gerçekleştirilen ve Hizbullah'ın sorumlu tutulduğu saldırıya değinen Nasrallah, "Daha önce de bu olayla bağlantımız olmadığını söyledik. Şu ana kadar yaptığımız tüm eylemleri üstlendik. Yanılıyorsak bunu kabul ederiz ancak iç soruşturmamız füzeyle hiçbir ilgimizin olmadığını doğruladı." şeklinde konuştu.

Nasrallah, İsrail'in herhangi bir kanıt sunmadan doğrudan Hizbullah'ı suçladığını ve bu olayı Şükür ile diğer sivilleri öldürmek için bir bahane olarak kullandığını söyledi.

Hizbullah lideri, Mecdel Şems'e isabet eden füzenin İsrail'in hava savunma sisteminden fırlatılan önleme füzesi olduğunu belirtti.

Nasrallah, Hizbullah'ın Beyrut'taki kalesi Dahiye'ye yapılan saldırının Mecdel Şems'in misillemesi olmadığını, savaşın bir parçası ve Lübnan destek cephesine yanıt olduğunu söyledi.

Nasrallah, Fuad Şükür'ün vurulduğu binada Milad Bedi isimli İran uyruklu bir kişinin öldüğünü aktardı ancak bu kişi hakkında başka detay vermedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

hasan nasrallah hizbullah israil