Hamas'tan İsrail'in Lübnan'a saldırısıyla ilgili açıklama! Saldırının "tehlikeli bir tırmanış" olduğu belirtildi

Hamas, İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik düzenlediği hava saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Hizbullah'ın merkezine düzenlenen saldırının "tehlikeli bir tırmanış" olduğu belirtilerek olay kınandı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Hamas'tan İsrail'in Lübnan'a saldırısıyla ilgili açıklama! Saldırının "tehlikeli bir tırmanış" olduğu belirtildi

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırıya ilişkin Hamas'tan da bir yazılı açıklama yapıldı. Hamas, yaptığı açıklamada, "Beyrut'un güney banliyösündeki Hizbullah karargâhını hedef alan ve çok sayıda masum vatandaşın şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan, Lübnan'a ve kardeş Lübnan halkına yönelik acımasız Siyonist saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Saldırıyı "tehlikeli tırmanış" olarak niteleyen Hamas, Siyonist Nazi işgalcilerinin bu olayın yansımalarından doğacak tüm sorumluluğu taşıyacağını vurguladı.

Hamas açıklamasında, işgalciler ve neo-Nazileri Orta Doğu'da barışı ve güvenliği tehdit eden, daha fazla çılgınlık ve suç işlemeye yönelten açık siyasi ve askeri desteğinin devam etmesi yoluyla İsrail'in suçları ve süren ihlallerinden Amerikan yönetiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

hamas israil lübnan