Hamas'tan ateşkes ile ilgili sıcak açıklama! Müzakereler hakkında bilgi verildi

Gazze'de ateşkese varılması için yürütülen müzakerelerle ilgili Hamas'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, İsrail ile yürütülen dolaylı müzakerelerde yeni bir gelişme olmadığı bildirildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Hamas'tan ateşkes ile ilgili sıcak açıklama! Müzakereler hakkında bilgi verildi

Gazze'de devam eden savaşla ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, esir takası müzakereleri kapsamında Katar'dan dönen İsrailli heyetin bu akşam Mısır'a gideceği belirtilmişti.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes müzakerelerinde geçen hafta ümitler artmış, Hamas heyeti geçen hafta masadaki ateşkes taslağına yanıtını arabuluculara ilettiğini duyurmuştu.

İsrail güvenlik otoriteleri Hamas ile anlaşmaya "ilk defa bu kadar yaklaşıldığını", Mossad kaynakları da "esir takası anlaşması için altın bir fırsatın bulunduğunu" belirtmişti.

HAMAS'TAN ATEŞKES İLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Hamas, İsrail ile yürütülen dolaylı müzakerelere ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Hamas'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, şu ana kadar arabuluculardan, ateşkes ve esir takasıyla ilgili yürütülen müzakerelerde bir gelişme olduğu yönünde bildirim alınmadığı aktarıldı.

İsrail'in, önceki turlarda olduğu gibi bu müzakere turunu da başarısızlığa uğratmak için "ağırdan alma" politikası uyguladığı ancak Filistin halkının ve direniş güçlerinin "bu oyuna gelmeyeceği" ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

hamas israil ateşkes