HAMAS ve Hizbullah'tan İsrail'in Yemen'e saldırısına sert tepki

HAMAS ve İslami Cihad hareketleri, İsrail'in Yemen'in batısındaki Hudeyde'ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren açıklamalar yayımladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
HAMAS ve Hizbullah'tan İsrail'in Yemen'e saldırısına sert tepki

 HAMAS, yayımladığı açıklamada, bu saldırının İslam dünyasındaki özgür direniş güçlerini, soykırıma maruz kalan Filistin halkına ve Kudüs'e karşı görevlerinden alıkoyma amacı taşıdığını belirtti. Açıklamada, İsrail'in bu saldırısına ABD'nin siyasi ve askeri desteğinin neden olduğu ifade edilerek dünya ülkelerine, bu faşist saldırıyı kınama ve Filistin topraklarındaki işgali sona erdirmek için birlik olma çağrısı yapıldı.

İslami Cihad, Batı'nın Desteğine Dikkat Çekti

İslami Cihad'ın açıklamasında, İsrail'in işlediği bu yeni suçun sadece Filistin halkı için değil, tüm İslam ve Arap dünyası için bir tehlike arz ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batı'nın açık desteği olmasa bu saldırı gerçekleşmezdi" denilerek, İsrail'in barbarlığının Yemen halkını Filistin halkına destek vermekten alıkoyamayacağı, aksine onların azmini artıracağı belirtildi.

Hizbullah'tan Zafer Vurgusu

Hizbullah, yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırısı sonrası Ensarullah'a taziyelerini sunarken, saldırının "ABD'nin tamamen koruması altında gerçekleştirildiğini" belirtti. Açıklamada, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısının Yemen'i zayıflatmayacağı, aksine "gücünü ve kararlılığını artırarak direnişin zaferine yol açacağı" ifade edildi. Ayrıca, "Siyonist düşmanın attığı aptalca adımın, tüm bölgede son derece önemli bir çatışmanın yeni ve tehlikeli bir aşamasının habercisi olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

hamas israil Yemen