Hamas lideri şehit Heniyye için Tahran'da tören yapıldı

Antiemperyalist ve antisiyonist cephenin öncü liderlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye için Tahran’da ilk cenaze töreni düzenlendi. İsrail’in saldırısında şehit olan Heniyye’nin cenaze namazını İran İslam Devrimi Lideri Hameney kıldırdı. törende, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Hamas lideri şehit Heniyye için Tahran'da tören yapıldı

İsrail’in Tahran’da düzenlediği suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye son yolculuğuna uğurlanıyor.

Filistin davasının öncü liderlerinden olan Heniyye için ilk tören İran’da Tahran Üniversitesi’nde düzenlendi. Heniyye'nin cenazesi cuma günü Katar'ın başkenti Doha'da toprağa verilecek.

Tahran’daki törende cenaze namazını İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney kıldırdı.

On binlerce İranlı’nın toplandığı törene Heniyye’nin çocukları ile Kasım Süleymani’nin kızı Zeynep Süleymani de katıldı. Cenaze namazı sonrası Hamaney, Heniyye’nin çocuklarıyla konuştuğu anlar kameralara yansıdı.

“Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD” sloganlarının atıldığı törende Heniyye’nin posterleri, Filistin ile diğer direniş gruplarının bayrakları taşındı.

Hamas lideri şehit Heniyye için Tahran'da tören yapıldı - Resim : 1

Törende İranlı yetkililerden açıklamalar geldi. İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Heniyye’den övgü dolu sözlerle bahsetti. Kalibaf, “Bu saldırının ABD'nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir." ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de İsrail’e verilecek yanıt için direniş gruplarıyla istişare halinde olduklarını söyledi. Bakıri, "Direniş ekseni ve biz, Şehit Heniyye'nin kanının yerde kalmaması için vereceğimiz karşılığı değerlendiriyoruz. Çeşitli adımlar atılmalıdır. İsrail kesinlikle pişman olacaktır." dedi.

ismail heniyye cenaze töreni tahran