Hamas, Deif'in öldürüldüğünü yalanladı

İsrail, İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Deif'in öldürdüğünü açıkladı. Hamas anında İsrail'i yalanladı. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Deif'in durumu iyi ve işgalcilerin kendisine düzenlenen suikastla ilgili iddialarını dinliyor" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Hamas, Deif'in öldürüldüğünü yalanladı

İsrail ordusunun 13 Temmuz'da Gazze Şeridi'nde yaptığı saldırıda Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in öldürüldüğü iddiaları Hamas tarafından yalanlandı.

Hamas'tan yapılan açıklamada "Siyonist İsrail’in Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Dayf’ın şehit edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiçbir habere itibar edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmelidir.” ifadeleri yer aldı.

Hamas yöneticisi Merdavi de "Muhammed Deif'in durumu iyi ve işgalcilerin kendisine düzenlenen suikastle ilgili iddialarını dinliyor" dedi.

HAMAS'IN ASKERİ LİDERİ MUHAMMED DEİF

Muhammed Deif 2023 Ekim ayında Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nun askeri komutanlarından biri. Mühendis olan Deif, Gazze'deki yer altı tünellerinin mimarı olarak biliniyor.

Hamas İsrail'in Gazze şeridinde sivillere karşı katliamlarının örtmek için bu tür haberleri kullandığını belirtti.

GAZETECİLER DE TERÖR SALDIRISININ HEDEFİNDE

İsrail'in Gazze Şeridindeki katliamlarını dünyaya duyuran gazeteciler de terör saldırısının hedefindeydi. İsrail'in, El Şati kampında seyir halindeki bir araca terör saldırısı sonucu El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi adlı gazeteciler şehit oldu.

Gazeteciler Hamas lideri Heniyye'nin şehit edilme haberlerini takip ediyorlardı. Bu saldırıyla İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 165’e yükseldi.

hamas israil İzzeddin Kassam Tugayları