Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı son verileri duyurdu

İsrail'in yoğun saldırı altına aldığı Gazze'de can kaybı günden güne artıyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı bölgedeki can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin son verileri açıkladı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı son verileri duyurdu

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. Bölgede büyük bir yıkıma yol açan İsrail ordusu, on binlerce insanı hayattan kopardı.

290 gündür devam eden saldırılarda can kaybı ve yaralı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bölgedeki son durumla ilgili Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 23 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 91 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı son verileri duyurdu - Resim : 1

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 39 bin 6'ya, yaralananların sayısının da 89 bin 818'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

gazze israil filistin