Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı açıkladı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun bir şekilde saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bölgedeki can kaybıyla ilgili son açıklama Filistin Sağlık Bakanlığından geldi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı açıkladı

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor. Bölgedeki acı bilanço her geçen gün artarken son duruma ilişkin yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

İsrail'in 274 gündür sürdürdüğü saldırılarda toplam can kaybının ne kadar olduğu da merak ediliyor. Konuyla ilgili son olarak Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından son dakika açıklaması yapıldı.

CAN KAYBI 38 BİN 98'E YÜKSELDİ

Yapılan son açıklamada, İsrail ordusunun son 48 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 7 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 87 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 260 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'de can kaybı ne kadar oldu? Filistin Sağlık Bakanlığı açıkladı - Resim : 1

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 98'e, yaralananların sayısının da 87 bin 705'a yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

gazze filistin israil