Gazze'de can kaybı artmaya devam ediyor! İşte paylaşılan son rakamlar

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Gerçekleştirilen son saldırıların ardından bölgede yaşamını yitirenlerin sayısı 40 bin 819'a, yaralı sayısı da 94 bin 291'e çıktı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Gazze'de can kaybı artmaya devam ediyor! İşte paylaşılan son rakamlar

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarla birlikte can kaybı ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından bölgedeki son durumla ilgili yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 333 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 33 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 67 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze'de can kaybı artmaya devam ediyor! İşte paylaşılan son rakamlar - Resim : 1

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 819'a, yaralı sayısının da 94 bin 291'e çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

gazze israil filistin