Gazze'de büyük acı: Doğum belgelerini almaya gittiği bebeklerinin ölüm haberi geldi

Gazze'de, üç gün önce doğan ikiz bebeklerinin doğum belgelerini almak için hastaneye giden Filistinli Muhammed Ebu el-Kumsan, hastanede eşini ve çocuklarını İsrail saldırısında kaybettiği haberini aldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Gazze'de büyük acı: Doğum belgelerini almaya gittiği bebeklerinin ölüm haberi geldi

 Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki evlerinden zorla çıkarılan ve Deyr el-Belah kentine sığınan Ebu el-Kumsan ve eşi Cumane Arife, üç gün önce biri kız diğeri erkek ikiz bebek sahibi olmanın sevincini yaşamışlardı. Filistinli baba, bebeklerinin doğum belgelerini almak için dışarı çıktıktan kısa bir süre sonra, İsrail ordusunun sığındıkları evi bombaladığı haberi geldi. Saldırıda eşi, Aysel ve Aser adını verdikleri ikiz bebekleri ve kayınvalidesi hayatını kaybetti.

Doğum belgelerini aldıktan sonra aldığı telefonla evlerinin bombalandığını öğrenen Ebu el-Kumsan, hızla Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne gitti. Hastaneye vardığında, elinde bebeklerinin doğum belgeleriyle, eşinin ve çocuklarının akıbetini öğrenmeye çalıştı. Ancak, hastaneye ulaştığında morgun kapısında eşi ve bebeklerinin cansız bedenleriyle karşılaşan acılı baba, yaşadığı şokun etkisiyle gözyaşları içinde baygınlık geçirdi.

'İLK VE SON SEVİNCİMDİ'

Elindeki doğum belgelerine bakan Ebu el-Kumsan, "Aysel ve Aser'in belgelerini yeni çıkarttım. Onlar sadece üç gün önce doğdu. Ben onlardan daha şanssızım," diyerek acısını dile getirdi. Gözyaşlarını tutamayan baba, "10 Ağustos'ta doğan Aysel ve Aser'in resmi işlemlerini tamamlamak ve doğum belgelerini almak için dışarıdaydım. Dün Filistin İçişleri Bakanlığı'nda belgelerle ilgili işlemleri tamamladım ve bugün belgeleri almam gerekiyordu," dedi.

"Belgeleri almak için dışarıdaydım. Telefon geldi ve evimizin bombalandığını öğrendim. Ailemin ölmüş olabileceğini aklıma getirmemiştim," diye ekledi.

Acılı baba, "Aysel ve Aser benim ilk ve son sevincimdi, mutluluğum yarım kaldı. Allah bana yeter, O ne güzel vekildir," dedi.

"Yalnızca üç gün önce doğmuşlardı. Onların suçu neydi? İsrail ordusu neden onları bombaladı?" diyerek isyan etti. Aynı saldırıda, eşi ve ikiz bebeklerine bakmak için yanlarında kalan kayınvalidesi Rim Cemal el-Batravi de yaşamını yitirdi.

AA muhabirine konuşan Batravi'nin oğlu, saldırıda annesini, ablasını ve yeğenlerini kaybettiğini belirtti. Filistinli genç, "Bunlar ailemizin ilk torunlarıydı, evdeki ilk mutluluğumuzdu. Daha gelişlerine sevinemeden onları kaybettik. Yalnızca üç gün önce doğmuşlardı. Onların suçu neydi? İsrail ordusu neden onları hedef aldı?" dedi.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde herhangi bir uyarı yapmadan Deyr el-Belah'ta bir evi bombaladı. Saldırıda, yeni doğum yapmış Filistinli anne Cumane Ferid, yeni doğan ikiz bebekleri Aysel ve Aser ile annesi Rim Cemal el-Batravi yaşamlarını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

filistin gazze