Fransa'da hızlı tren hatlarına sabotaj

Olimpiyat Oyunları bugün Paris’te yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Olimpiyat oyunları başlamadan önce Fransa’daki demiryollarında sabotajlar düzenlendi. Fransız polisi ise saldırı planladığı şüphesiyle iki kişiyi gözaltına aldı.

Murat Güneş Murat Güneş
Fransa'da hızlı tren hatlarına sabotaj

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Fransa’nın başkenti Paris’te bugün başlıyor. Olimpiyat oyunlarında 18 spor dalında 102 Türk sporcu madalya için mücadele edecek.

Fransa’da Olimpiyat açılış töreninden saatler önce yüksek hızlı demiryolu ağı, aralarında kundaklama eylemlerinin de olduğu "sabotaj saldırılarıyla" hedef alındı.

Ayrıca Fransız polisi 2 gün önce 18 yaşındaki bir genci saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına almasının ardından aynı yaştaki bir kişiyi daha aynı gerekçeyle gözaltına aldı.

Olimpiyat Oyunları, Fransa’daki ve dünyadaki gelişmelerin gölgesinde gerçekleşiyor.

Olimpiyatlarda Rusya ve Belarus’a ait bayrak, amblem ve marşların kullanılması yasaklandı.

İsrail Başkanı Isaac Herzog'ın Olimpiyat Oyunları için Fransa’ya gelecek olması tepkilere neden oldu. Herzog’un gelişi protesto edildi.

Parisliler ise Olimpiyatlar için alınan güvenlik önlemlerinden rahatsız. Paris’in merkezine kurulan demir bariyerler gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Paris Emniyet Müdürlüğü ise Parislilerden açılış gününde otomobil kullanmamalarını istedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

fransa Paris