Fransa kaosa sürükleniyor

Fransa’da genel seçim yapıldı. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçim sonucuna göre yeni bir başbakan atamayacağını açıkladı. Ülke kaosa sürüklenirken Fransızların büyük kısmı ülkenin yönetilemez olduğu görüşünde.

Kıvanç Özdal Kıvanç Özdal

Fransa milletvekili seçimlerinin ardından ülke kaosa sürüklendi.

Fransa'da erken genel seçimlerin ardından yapılan anket sonuçlarına göre, Fransızların yüzde 74'ü ülkenin yönetilemez olduğunu düşünüyor.

Elabe  şirketinin anketine göre, halkın yüzde 65'i, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Meclisi feshederek yanlış bir karar aldığı görüşünde.

Halkın yüzde 75'i, seçimlerin, Macron ve iktidar kanadı için bir "başarısızlık" olduğu kanaatini paylaşıyor:

- Sarı yelekler gösterileri oldu. Daha sonra çiftçiler sokaklara döküldü. İnsanlar istemese de emeklilik reformu zorla insanlara empoze edildi. Dış siyasete baktığımızda yeni Kaledonya'daki isyan meselesi iyi yönetilemedi. Tekrar Korsika'da da aynı şekilde. Afrika'da Fransa gün geçtikçe itibar kaybediyor. Ve tabii ki en önemli meselelerden biri de şu anda süregelen iki savaş. Biliyorsunuz Ukrayna Savaşı ve İsrail ve Hamas arasındaki savaşlarda Fransa'nın tutumu birçok seçmen tarafından çokça eleştiriliyor.

Macron’un Ulusal Meclis’te istikrarlı bir çoğunluk sağlanana kadar yeni bir başbakan atamayacağını açıklaması ise ülkede büyük memnuniyetsizlik yarattı.

Macron ulusal iradeyi yok saymakla suçlanıyor.
Macron’un açıklamasının ardından ülkede genel grev çağrıları yapılmaya başladı.

Vatandaşlar sosyal medya platformlarında 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları'ndan "genel greve" gitme çağrısında bulundu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

fransa kaos Macron