Filistinli binlerce savaşçı sahaya çıktı

Askeri eğitimleri tamamlanan binlerce Filistinli savaşçı sahaya çıktı. Açıklamayı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Filistinli binlerce savaşçı sahaya çıktı

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde binlerce Filistinli savaşçının göreve başladığını açıkladı.

Ebu Ubeyde, "Savaş devam ederken binlerce yeni savaşçıya pusu atma, bomba ve füze üretme, İsrail'in saldırı kalıntılarının dönüştürülmesi gibi çeşitli eğitimler vererek silah altına almayı başardık." şeklinde konuştu.

Ebu Ubeyde, "9 aydır devam eden direnişimiz başarısızlığa uğramadı ve yumuşamadı. Gazze'de halen dışarıdan silah ve mühimmat desteği olmadan savaşıyoruz.” dedi.

Kassam Tugayları Sözcüsü, “Halkımız hala suçsuz yere bir soykırım savaşında yiyecek, su ve ilaç olmadan hayatta kalmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin direniş grupları ile İsrail askerleri arasında Gazze kentindeki Şucaiyye, Zeytun ve Tel el-Hava mahallelerinde çatışmalar yaşanıyor.

Kassam Tugayları İsrail’e karşı kahramanca savaşırken İsrail sivilleri katletmeye devam ediyor.

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler’e ait bir okula saldırı düzenledi. Saldırıda okula sığınan Filistinliler hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

filistin gazze hamas