Filistin, BRICS'e başvuracak

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını açıkladı. Büyükelçi, Putin'in Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

Murat Güneş Murat Güneş
Filistin, BRICS'e başvuracak

BRICS üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, geçen haziran ayında, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan ve Filistin’in Birleşmiş Milletlere tam üyeliğini destekleyen ortak açıklama yayımlamıştı.

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, Tataristan'da düzenlenen Kazan zirvesinin ardından ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını ifade etti.

Nofal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Filistin lideri Mahmud Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılıyor. 2006 yılında kurulan bloğun amacı ekonomik olmanın yanı sıra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin hegemonyasına direnen gelişmekte olan ülkelere uluslararası meselelerde daha fazla söz hakkı vermek.
ES//

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

filistin rusya brics