Eski Rum Bakan'dan katliam itirafı!

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'den 'katliam' itirafı geldi. Markulli, Rumların katlettiği Kıbrıs Türkü çocukların fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Rum yönetimini katliamı yapanlara karşı adım atmamakla suçladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Eski Rum Bakan'dan katliam itirafı!

Eski Rum Bakanın “katliamitirafı gündem oldu. Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, sosyal medya hesabından Muratağa katliamında öldürülen çocukların fotoğrafını paylaştı.

“Tüm çocuklar, EOKA-B tarafından öldürüldü. Bu fotoğraf, yaşanan trajediyi bir kez daha ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı. Markulli, “Bu iğrenç suçlardan dolayı kimse cezalandırılmadı” mesajıyla Rum yönetimine tepki gösterdi.

Markulli'nin paylaşımında bazı Rum kullanıcılar yorum yaptı. Gelen tepkiler üzerine Markulli, fotoğrafı sosyal medya hesabının kapak fotoğrafı yaptı.

Markulli'nin bu paylaşımının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde görev yapmış bir yetkili tarafından Muratağa'daki katliamı kabullenme anlamında ilk olma özelliği taşıdığı bildirildi.

Markulli, 8 yıl önce de Muratağa-Atlılar'da katliama uğrayan Kıbrıs Türklerinin toplu mezarlarının fotoğrafını paylaşmıştı.

Bazı Rumlar, 1963-1974 yıllarında Türklere yönelik sistematik saldırı ve katliamları sadece terör örgütü EOKA-B'nin yaptığını kabul ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yetkililer ise katliamların bizzat Akritas ve Enosis planları çerçevesinde yapıldığını belirtiyor. Bu planların da Yunan ve Rum devlet yetkililerinin onayıyla uygulandığını vurguluyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi katliam itiraf