Eski CIA Analisti saldırıyı Ulusal Kanal'a değerlendirdi

ABD başkan adayı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunuldu. Trump kulağından yaralandı. Trump'ı vuran 20 yaşındaki saldırgan olay yerinde öldürüldü. Peki 20 yaşındaki eylemi kendi başına mı yaptı?

Kıvanç Özdal Kıvanç Özdal

 Uzun yıllar Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’de analist olarak çalışan Larry Johnson  Ulusal Kanal’a konuştu. Çarpıcı açıklamalar yaptı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’da düzenlediği seçim mitinginde kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan Trump’ın konuşma yaptığı kürsüye 137 metre mesafeden keskin nişancı tüfeğiyle birkaç el ateş etti. Kurşunlardan biri Donald Trump’un sağ kulağını sıyırdı

Saldırının ardından korumaları Donald Trump’ı olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Trump “bekleyin” dedi. Yumruğunu havaya kaldıran Trump, 3 kez “Dövüş” diye haykırdı.

Mitinge katılan bir kişi atılan kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. 2 kişi yaralandı.

Yakındaki bir binanın çatısından ateş eden suikastçı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Yetkililer suikastçının kimliğini belirledi. Saldırıyı yapan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks  olduğu açıklandı.

- Trump'ın sağında, arkasındaki çatıda konuşlanmış olan karşı keskin nişancı ekibinin mekanın dışındaki o bölgeyi arıyor olmaları gerekiyordu ve adamı görüp ateş etmeye fırsat bulamadan vurmaları gerekirdi ama yapmadılar. Dolayısıyla bu soruşturmada cevaplanması gereken pek çok soru var. Bunun organize bir komplo olduğunu ve 20 yaşındaki bu çocuğun bu işi yapmakla görevlendirildiğini göz ardı edemem.

 Olay yerindeki görgü tanıkları, polisi önceden saldırganla ilgili uyardıklarını ancak polisin hiçbir şey yapmadığını açıkladı:

- Sadece iki olası açıklama var. Ya büyük bir beceriksizlik, ki bu ihtimal dışı değil, ya da bu işin içinde oldukları, kolaylaştırdıkları, bunun bir komplonun parçası olduğu.

 Uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’de analist olarak çalışan Larry Johnson, Donald Trump’a suikast girişimini Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Demokratların söyleminin suikast için zemin hazırladığını söyledi:

- Demokratlar Trump'ı şeytanlaştırıyor. Demokratların siyasi retoriği kesinlikle bunu mümkün kılan atmosferi yarattı. Bence CIA, Savunma Bakanlığı ve FBI içinde Trump'a karşı düşmanlık besleyen ve onu siyasi olarak yok etmeye çalışan unsurlar var. Bunun onu fiziksel olarak yok etme isteğine dönüşüp dönüşmeyeceği ayrı bir soru. Ancak Donald Trump'a karşı söylemin gerçekten emsali yok.
donald trump suikast