Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ABD temsilcisi!

ABD'li bir yetkili, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda ABD ordusu temsilcisinin görev yapacağı bilgisini doğruladı ve bu durumu Ermenistan-ABD ilişkilerinde yeni bir stratejik ortaklık aşamasına geçiş olarak değerlendirdi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ABD temsilcisi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sivil Güvenlik, Demokrasi ve İnsan Hakları Müsteşarı Uzra Zeya, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası yerel basına konuşan ABD'li müsteşar, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda ABD ordusu temsilcisinin bulunacağı bilgisini onayladı.

Zeya, "Evet, bu bilgiyi doğruluyorum. Bu durum, ikili ilişkilerde yeni bir stratejik aşamanın başlangıcını simgeliyor. Savunma, sivil ve güvenlik alanlarındaki ilişkilerin derinleşmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

'ERMENİSTAN-ABD İLİŞKİLERİNDE YENİ STRATEJİK ORTAKLIK'

ABD'li yetkili, bu gelişmenin Ermenistan-ABD ilişkilerinde yeni bir stratejik ortaklık aşamasının göstergesi olduğunu belirtti.

Daha önce, ABD'nin Erivan Büyükelçisi Kristina Kvien, ABD ve Ermenistan'ın güvenlik ve savunma konularında "çok aktif ve kapsamlı" müzakereler yürüttüğünü ifade etmişti.

Kvien, ABD'nin Ermenistan Savunma Bakanlığı'na bir danışman atamayı planladığını da belirtmişti.

Ermenistan abd