Dünya'nın en sıkıcı şehirleri hangisi? Zirvedeki şehir şaşırttı

Dünyanın dört bir yanındaki şehirler, gerek kültürleri, yaşam tarzları ve mimarisiyle seyahatseverlerin ilgisini çekiyor. Peki Dünya'nın en sıkıcı şehirleri hangisi?

Mert Sagit Mert Sagit
Dünya'nın en sıkıcı şehirleri hangisi? Zirvedeki şehir şaşırttı

Özellikle büyük şehirlerde hiç bitmeyen canlılık ve karmaşa, buraları sıkıcılıktan çok uzak yerler haline getiriyor. Buna karşın bazı şehirler var ki, durağanlığı ve yapacak hiçbir aktivite olmaması nedeniyle sıkıcılığıyla ön plana çıkıyor. İşte dünyanın en sıkıcı 10 şehri…

10. Ottawa, Kanada

Listede on numarada Ottawa, Kanada yer alıyor. Ottawa, diğer Kanada şehirlerinde bulunan canlılıktan yoksun.

9. Mesa, Arizona, ABD

Mesa, Arizona, dünyanın en sıkıcı şehirleri listesinde yerini alıyor. Sıcak çöl iklimine rağmen Mesa, bölgedeki diğer birçok şehri karakterize eden ilgi çekici enerjiden yoksundur.

8. Santiago, Şili

Şili'nin muhteşem manzaralarının ortasında yer alan Santiago, dünyanın en sıkıcı şehirleri listesinde kendisine yer buluyor.

7. Birmingham, İngiltere

Birmingham, endüstriyel mirasına rağmen sık sık kendisini sıkıcı şehirler listelerinde buluyor. İkonik simge yapıların olmaması ve canlı bir kültürel ortamın eksikliği listede yer almasına neden oluyor.

 6. Helsinki, Finlandiya

Finlandiya'nın başkenti Helsinki, sakin ve dingin atmosferiyle övülüyor ancak bu huzur, daha canlı bir şehir deneyimi arayanlar için bir dezavantaj olabilir.

5. Hatfield, İngiltere

İngiltere'nin Hertfordshire kentindeki küçük bir kasaba olan Hatfield, çoğu zaman gözden kaçıyor. Dikkate değer cazibe merkezlerinin olmayışı ve sınırlı kültürel olanaklar, pek de yetersiz bir destinasyon olması ününe katkıda bulunuyor.

4. Pisa, İtalya

Pisa şüphesiz ikonik eğik kulesi ile ünlü olsa da şehrin geri kalanı ziyaretçileri cezbetmekte zorlanıyor. Kulenin önüne fotoğraf çekildikten sonra turistler genelde şehirde yapacak başka bir şey bulamıyor.

3. Bratislava, Slovakya

Slovakya'nın başkenti Bratislava, tarihi eski dokusuyla ilgi çekebilir ancak küçük kasaba hissi, Avrupa'nın en az canlı başkentlerinden biri olmasıyla ününe katkıda bulunuyor.

2. St. Petersburg, Florida, ABD

St. Petersburg, Florida listede ikinci sırada yer alıyor. Adı güneş ışığı ve heyecanla eş anlamlı olsa da, St. Petersburg bu coşkuyu yansıtmakta başarısız denebilir. Yaşayan nüfusun çoğunun emekli olması ve şehirde aktivite bulunmaması da bu duruma katkıda bulunuyor.

1. Lubbock, Teksas, ABD

Lubbock, Teksas, dünyanın en sıkıcı şehirleri listesinde en üst sırada yer alıyor. Lubbock, geniş ovalar ve kendine özgü cazibe merkezlerinin olmayışı nedeniyle görebileceğiniz en sıradan ve sıkıcı şehir olma özelliğini taşıyor.

seyahat dünya