Dünya'dan Haberler

Asya’dan Afrika’ya, yedi kıtadan haberleri derlediğimiz Dünya Turu var sırada…

Almanya siyonist zulme ortak oldu, İsrail’in Gazze’deki katliamına sahip çıktı. Almaya’da bilet otomatları üzerinden İsrail’e destek mesajı verildi. İsrail ve Alman bayraklarıyla bezenmiş destek yumruklarının yer aldığı görseller ülkenin dört bir yanında yer aldı.

Avrupalı Hükümetler İsrail’in En İyi Yoldaşı Olma Yarışına Girişti

Öyleki eski AB diplomatına garip suçlama yöneltildi. Avrupa Birliği'nin (AB) eski Filistin Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff’ın yamaç paraşütüyle Hamas'a ilham verdiği savunuldu. Ağustosta görevi bırakan Burgsdorff'un Gazze Şeridi'nde temmuzda yamaç paraşütü yaparken çektiği video delil olarak gösterildi. 65 yaşındaki Alman diplomat, yamaç paraşütü yaptıktan sonra, "Gazze tarihindeki ilk yamaç paraşütü uçuşunu yaptım. Gazze'de her şey mümkün. Filistin ve Gazze bağımsızlığa kavuştuğunda, siz de aynı şeyi yapabilirsiniz" demişti.

Fransa Ermenistan'ı Silahlandırmayı Düşünüyor

Fransa, Kafkasya’daki varlığını artırmak için Ermenistan’ı silahlandırmaya sürdürüyor. Macron yönetimi söz verdiğini gibi Erivan’a yeni teçhizatlar vermek için harekete geçti. Paris ve Erivan arasında GM200 tipi 3 radarı da kapsayan hava savunma sisteminin satışı konusunda anlaştı.

ABD'li Senatör Hakkında Yeni İddianame Hazırlandı

Türkiye ve Avrasya düşmanı ABD'li Senatör Bob Menendez hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Eylül ayında hazırlanan iddianame ile "rüşvet ve yolsuzlukla" suçlanan ABD'li Senatör bu kez casuslukla suçlandı. Bob Menendez, hakkında "yabancı bir hükümet için çalışmakla" ilgili delillerin yer aldığı yeni bir iddianame hazırlandı.

Washington Post'tan CIA'ya Dair Önemli Yazı

Washington Post, CIA'nin yaklaşık 10 yıldır Rusya’ya yönelik gizli operasyonlar için Ukrayna'ya 10 milyar dolar harcadığını yazdı. CIA, Sovyetler Birliği döneminde kurulan örgütleri Moskova'ya karşı kullandı. Bu gizli operasyonlar sonucunda Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina, eski Rus denizaltı komutanı Stanislav Rzhitsky ve Donbas'taki Ukrayna karşıtı videolarıyla tanınan Rus blogger Maksim Fomin'in öldürüldüğünü aktardı.

Birleşmiş Milletler Gücü Mali’den Çekildi

Mali hükümeti Fransız, BM ve diğer tüm yabancı askeri varlıkların ülkeden çekilmesini istemiş, yıl sonuna kadar süre vermişti. Bu kapsamda BM’nin Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu olan MINUSMA ülkenin Kidal bölgesindeki üsten ayrıldı. BM yıl sonuna kadar diğer üssü Aguelhok'dan da çekilecek.

S&P Global Avro Bölgesi Satınalma Yöneticileri Endeksi Verilerini Açıkladı

Avro Bölgesi’nde özel sektör faaliyetleri ekimde son 3 yılın en düşük seviyesinde. S&P Global, Avro Bölgesi için ekim ayı öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerini açıkladı. 20 ülkeden oluşan bölgede artan borçlanma nedeniyle özel sektör faaliyetleri, ekimde Kasım 2020’den beri en düşük seviyesine geriledi. Bölgede eylülde 47,2 puan olan bileşik PMI ekimde 46,5 puana düştü.

Brezilya’da Bir Okula Silahlı Saldırı Düzenlendi

15 yaşındaki bir çocuk Sao Paulo’daki Sapopemba devlet okulunu silahla bastı. Etrafa rastgele ateş açtı. 1 öğrenci yaşamını yitirirken, 3 öğrenci yaralandı. Kaçan saldırgan, polisin müdahalesiyle yaralı olarak yakalandı. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ölen öğrencinin ailesine baş sağlığı dileğinde bulunarak, olaydan üzüntü duyduğunu bildirdi.

Bangladeş'in Başkenti Dakka’da İki Tren Çarpıştı

Bangladeş'in Başkenti Dakka’da İki Tren Çarpıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükselirken 26 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Alman Körfezi'nde İki Kargo Gemisi Çarpıştı

Kuzey Denizi’nin güneydoğusundaki Alman Körfezi’nde iki kargo gemisi çarpıştı. Gemilerden bir tanesi batarken, kayıp mürettebata ulaşılmaya çalışılıyor.