Donald Trump'tan suikast girişimiyle ilgili yeni açıklama

ABD'de düzenlediği miting sırasında suikast girişiminde bulunulan Donald Trump, olayın ardından ikinci açıklamasını yaptı. Truth Social sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Trump, ABD'lileri birlik olmaya çağırdı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Donald Trump'tan suikast girişimiyle ilgili yeni açıklama

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi gerçekleştirildi.

Silahlı saldırı neticesinde Trump sağ kulağından yaralanırken mitingde bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'un etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Donald Trump'tan suikast girişimiyle ilgili yeni açıklama - Resim : 1

TRUMP'TAN SUİKAST GİRİŞİMİYLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine yönelik suikast girişimine ilişkin Truth Social sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Düşünce ve dualar için herkese teşekkür eden Trump, düşünülemez olanın gerçekleşmesini yalnızca Tanrı'nın engelleyebileceğini belirtti. Trump, "Korkmayacağız, aksine kötülük karşısında meydan okumamızı ve inancımızdaki karalılığımızı koruyacağız." ifadesini kullandı.

Yaralananların iyileşmesi için dua ettiğini ve saldırıda öldürülen vatandaşın anısını kalbinde taşıdığını belirten Trump, "Birlik olmamız ve Amerikalılar olarak, güçlü ve kararlı kalarak, kötülüğün kazanmasına izin vermeyerek gerçek karakterimizi göstermemiz her zamankinden daha önemli." değerlendirmesine yer verdi.

Trump, bu hafta Wisconsin'den ABD'lilere seslenmek için sabırsızlandığını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

donald trump abd suikast