Donald Trump'a suikast girişimi dünya gündeminde! Saldırganın bölgeye nasıl ulaştığı araştırılıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın uğradığı suikast girişimi aydınlatılmaya çalışılıyor. ABD Gizli Servisi, saldırının miting alanı dışından gerçekleştirildiğini açıklarken saldırganın bulunduğu yere nasıl ulaştığı araştırılıyor.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Donald Trump'a suikast girişimi dünya gündeminde! Saldırganın bölgeye nasıl ulaştığı araştırılıyor

Eski ABD Başkanı ve mevcut başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında suikast girişimine uğradı. Trump, kürsüde konuştuğu sırada patlayan silah seslerinin ardından sağ kulağından yaralandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimiyle ilgili ayrıntılar araştırılmaya devam ediyor.

SALDIRI MİTİNG ALANININ DIŞINDAN GERÇEKLEŞTİ

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın Pensilvanya'daki mitingi sırasında, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden sahneye doğru birçok kez ateş ettiğini açıkladı.

Anthony Guglielmi, ABD Gizli Servisi'nin, şüpheli saldırganı etkisiz hale getirdiğini vurguladı.

Donald Trump'a suikast girişimi dünya gündeminde! Saldırganın bölgeye nasıl ulaştığı araştırılıyor - Resim : 1

Guglielmi, Gizli Servis'in duruma hızla koruyucu önlemlerle yanıt verdiğini kaydederek, Trump'ın güvende olduğunu ve genel tıbbi durumunun değerlendirildiğini aktardı.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Guglielmi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) resmi olarak bilgilendirildiğini duyurdu.

SALDIRGAN BÖLGEYE NASIL ULAŞTI?

Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger de saldırıya dair CNN'e açıklamalarda bulundu.

Olay yerindeki bir izleyicinin öldüğünü doğrulayabileceğini ve konuya dair kendisine aktarılanlardan daha fazlasını bilmediğini vurgulayan Goldinger, "Durumu ciddi olan ve hastaneye kaldırılan ikinci biri var. Saldırgan hayatını kaybetti." dedi.

Richard Goldinger, şüpheli saldırganın, miting alanının dışında olduğuna işaret ederek, "Gerçekten, bulunduğu noktaya nasıl vardı bilmiyorum ama alanın dışındaydı. Oraya nasıl ulaştığını çözmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Miting alanının şu anda "suç mahalli" olduğuna dikkati çeken Goldinger, mitinge katılan pek çok kişinin bulunduğunu ve herkesi oradan çıkarmanın zor olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

donald trump suikast abd