Doğu Perinçek'ten Trump suikastına ilk yorum

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Donald Trump'a yönelik suikast girişimini değerlendirdi. Perinçek Amerika'nın yol ayrımında olduğunu ifade ederek haraç sistemi dolar saltanatının çöktüğünü ve Trump'ın temsil ettiği 'First Amerika' düşüncesinin ülkeye hakim olduğunu anlattı

Doğu Perinçek'ten Trump suikastına ilk yorum

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Ana Haber'de eski ABD Başkanı ve kasım seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimini değerlendirdi.

Perinçek Geçen hafta Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında böyle bir suikast olabileceğini açıklamıştı. Bu uyarıyı anımsatan Perinçek "Biz dedektif değiliz, istihbarata da dayanmıyor. Ulusal Kanal'da, Aydınlık Gazetesi'nde, hatta çeşitli televizyonlarda da Amerika'nın yol ayrımında olduğunu ifade ettik. Amerika bir yol ayrımında. Hangi yol ayrımında?" diye sordu.

Dolar saltanatının çöktüğünü anımsatan Perinçek "Birincisi dolar saltanatı bir haraç sistemi. Dünyada hiçbir köleci imparatorluk böyle bir haraç sistemi kurmamıştı. İkincisi, Amerika Birleşik Devletleri bu dolar saltanatını silahlı gücüyle yürütüyordu. Yani destroyerleri, uçak gemileri, uçakları, filoları, altıncısı, beşincisi, dördüncüsü, dünyanın her yerinde dolaşan filoları, bu büyük silahlı gücüyle... İki Dünya Savaşı'ndan sonra dünyanın en büyük silahlı gücü haline gelmişti. Bu silahlı gücüyle adını dünyada yürütüyor. O silahlı güç de önemli rakiplerle karşılaştı. Yani son yıllarda görüyoruz Amerika'yı dengeleyen silahlı güçler çıktı. Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya'nın silahlı gücü ve İran da, Türkiye de hatta şu anda Filistin'in direnişi bile Amerika'nın karşısındaki bir silahlı güç" dedi.

TRUMP NEYİ TEMSİL EDİYOR?

"Dolar saltanatının çökmesini biz yıllarca önce Teori Dergisi'nde işlediğimiz zaman bazıları gülüyordu ya dolar saltanatı çöker mi diye" ifadelerini kullanan Perinçek "Dolar saltanatı çöktü, Amerika haraç toplamamaya başladı. Ve Amerikan ekonomisi üretime değil, haraç toplamaya dayanan bir ekonomi. Sonuç itibariyle ABD'nin gelirlerinde, kaynaklarında, haraç sisteminde bir kriz başladı. Ve o kriz Amerika'yı bir yol ayrımına getirdi. O yol ayrımı nedir? Çıkmaza giren o dolar saltanatıyla kurulan haraç sistemine, silahlı müşterilerle yürütülen haraç sistemine yürütmek. Haraç toplayamıyor ama dünyaya şiddetli tırnaklarını gösteriyor. Aslında yürümesi mümkün olmayan bir yol. İkincisi de gerçekçi olan işte onu da Trump temsil ediyordu. Daha Cumhurbaşkanı olmadan önce ve son zamanlarda da Trump ne diyor? First America. Önce Amerika. Biz bu dünyada macera peşinde koşmayı bırakalım. 8 trilyon doları Ortadoğu çöllerine gömdük. Şimdi yapılacak şey Amerika'nın kendi içine dönmesi ve ekonomisini geliştirmesidir. Dünya çapındaki maceralardan vazgeçmesidir. Bu da Amerika'nın önündeki diğer yol, gerçekçi yol. Bu diğer yol, aynı zamanda Amerikan tarihinden kendisine gelenekler, miraslar bulabiliyor. İngiltere'ye karşı bağımsızlık savaşı veren Washington'lar, ilk Amerika anayasaları, Jefferson'lar, 1861-1865 arasında köleliği kaldırılması ve Amerika'da 'Amerika'ya dönelim ve dünyada maceraları bırakalım' diyen; bir yolla yine haraç toplayalım, bunun için silahlı güçlerimizi kullanmaya devam edelim diyen çıkmaz sokakla gerçekçi yol arasında bir kapışma, bir hesaplaşma sürecine girdi Amerika. 2-3 seçimdir bunu yaşıyor" diye konuştu.

SUİKASTIN TEMELİ

Perinçek, Trump suikastının temelindeki olayı ise şu sözlerle anlattı: "Amerika'nın o saldırgan Biden'ın temsil ettiği çıkmazdaki rotası, onunla Trump'ın getirdiği içe dönelim ve ekonomimizi geliştirelim, dışarıdaki maceralardan vazgeçelim siyaseti ve asıl hedefi arasındaki çarpışma birkaç seçimdir, Biden ile Trump arasında yaşanıyor. Tabi burada bu Amerikan hakim sınıfları içerisindeki bu mücadele en sonunda silah kullanılarak da yürütülüyor. Hatta son seçimde de gördük. Silahlar ele alındı. Amerika'nın kongresi kuşatıldı. Silah kullanılmasına yönelik işaretler, sahneler diye başladı. Zaten Amerikan tarihinde başkan suikastları var. Ve sonuç itibariyle bütün bu gerçekleri görerek biz birkaç hafta önce, Ulusal Kanal ekranlarında ifade ettik. Dedik ki bu Amerika'nın dünyaya tırnaklarını gösteren ve o maceralara sokulmak isteyen hakim sınıfı, Trump'ı öldürmeye bile kalkabileceğini ifade etmiştik. Amerika'nın yol ayrımında yaşayacağımız olayların bu ilki de soruncusu da değil. Önümüzdeki dönem nerelere varır görüyoruz. Hatta Amerika'nın içinde ayrışmalar bile bazı eyaletleri, bazı devletleri -onlar eyalet değil de devlet demek lazım. United States yani Birleşik Devletler, Amerika Birleşik Devletleri- Teksas gibi bazı eyaletler ayrılma çizgisine bile girdiler. Dikkat edilirse Amerika'nın silah endüstrisi ve silah endüstrisinin hem Atlas Okyanusu kıyısındaki devletler hem de Pasifik Okyanusu kıyısındaki devletler o saldırgan Biden çizgisini temsil ederken Amerika'nın içe dönmesi, kendi ekonomisini geliştirmesine yönelik bir siyaset izlemesini öneren devletler de daha çok Amerikan'ın içindeki devletler. Trump'la Biden'ın oylarını Amerikan haritasında boyalarla, renklerle gösterdiğimiz zaman bu iki çizgi arasındaki farkı aynı zamanda Amerikan haritasında da izleyebiliyoruz. Bu nedenle tabii bunun önemli büyük menfaatleri de temsil ediyor bu yol ayrımı, bu hesaplar menfaatlerini temsil ediyor. Dolayısıyla silahın kullanıldığı kanlı bir yol ayrımına verip gelmiş oluyor. Bunu görmeden bunun dışında dedektiflik yapmanın çok fazla bir anlamı yok."

'ÖLDÜRME KASTI ÇOK AÇIK'

Perinçek, Serkan Aksarı'nın "Amerika Birleşik Devletleri'nin önümüzdeki dönemde yapılacak olan seçimlerine etki eder mi? Sorusuna da şu yanıtı verdi: "Evet, orada ne oluyor? Seçmen burada Trump'a bir haksızlık yapıldı, ona tahammül edilmediği tespitinde bulunuyor. Ona göre oyların Trump'a daha fazla yöneldiğini şimdiden söyleyebiliriz. Ama bazıları şöyle komplo teorileri de yapıyorlar; bu suikastı Trump tarafları yaptı. Bu tabii çok saçma. Neden? Çünkü kulağa değen bir mermi var. Yani bir kere bu suikastta öldürme kastı çok açık. Yani hani ayağa atılsaydı, isabetli olmasaydı ya da vücudunun bir yerine gelseydi falan böyle açıklamalar yapılabilirdi. Ama merminin kulağı sıyırtarak geçmesi bunun öldürme kastıyla yapıldığını apaçık gösteriyor. Bunu yapanların kaybettiğini de görüyoruz."

donald trump Doğu Perinçek abd